Se det på nettet

Subscribe to Se det på nettet feed
Updated: 2 min 35 sec ago

Dronningen af Versailles

18 February, 2020 - 09:23

Dronningen af Versailles (stream/optag) (7,1 IMDB). Jacqueline Mallery havde hovedet skruet godt på og fik et kodejob hos IBM. Klart bedre end kloakarbejde, fiskeri eller telefonsalg.

Men måske ikke så interessant.

Hendes chef viste hende uret der talte ned til den kontorfrihed han sådan tørstede efter.

Jaqueline ledte straks efter en anden vej til et bedre liv.

Heldigvis var der andet end hendes hoved, der var godt skruet på. Så hun blev skønhedsdronning og derefter hustru til en ældre, superrig timeshare-pusher.

Ham får hun 7-8 børn med og de bygger et palads til sig selv. Hun lever i kærlighed, luksus og lediggang.

Men så løber han tør for penge...

Dronningen af Versailles er et herligt livsdrama af Lauren Greenfield. Et dramatisk år i nogle superrige menneskers verden.

DRTV - Dronningen af Versailles Dansk/amerikansk prisvindende dokumentar fra 2012. (Queen of Versailles) Han er 63 og milliardær. Hun er 39 og skønhedsdronning. Sammen har ægteparret David og Jackie Siegel store drømme - og endnu større armbevægelser. Med Versailles slottet som forbille The Queen of Versailles (2012) - IMDb Directed by Lauren Greenfield. With Jaqueline Siegel, David Siegel, Lorraine Barrett, June Downs. A documentary that follows a billionaire couple as they begin construction on a mansion inspired by Versailles. During the next two years, their empire, fueled by... Lauren Greenfield Lauren Greenfield, Kvinden bag Dronnningen af Versailles, er altid interessant at høre på. Her på Louisiana-kanalen.

De vilde hjerter

18 February, 2020 - 06:39

De vilde hjerter  (stream/optag) (6,5 IMDB) kaldes også kærligt for "Idioterne på knallert". Den handler om nogle fynske mænd i starten af 20'erne, der, når de mødes, smider tøjet, råber, drikker og brændemærker hinanden. I en rørende søgen på identitet.

Instruktøren sagde dette til Politiken:

»I begyndelsen så de turen som et samfundsomvæltende projekt. Men da de var halvvejs, kunne de jo godt se, at de ikke kom til at ændre noget ved at sove i telt ude i en skov. Og så begyndte projektet at vende indad og at irritere dem«.

[...]

Selv mener Michael Noer, at det er blevet en film om sammenhold. Og om »jagten på den sidste ungdom«. 

»De er egentlig for gamle til at køre den tur. Dermed bliver deres afprøvning af, hvem de er, også mere tydelig. Det er sådan et sidste råb op i himlen: Hvem er jeg? Som minder én om, at det skal man blive ved med at spørge om hele livet«. 

De danske anmeldere elskede filmen højt.

"[...] en på alle måder grænseoverskridende dokumentarfilm, en slags Sidste nat med kliken møder Jackass i road movie-format, tilsat en knivspids Carl-Mar Møller

[...]

[De] ter sig som en blanding af moderne vikinger og sensible, metroseksuelle ungersvende på kanindræberkursus, er ikke blege for at vise følelser over for hinanden, at sige direkte og utvetydigt, at de elsker hinanden, og at dele alt - også de mest intime ting.

De kysser og krammer, de er nøgne sammen, de drikker sig sanseløst berusede sammen, de jagter ekstasen sammen. Og - som det ultimative udtryk for deres forbundethed - lader de sig under rituelle former brændemærke med et hjerteformet symbol.

Alt sammen som en hyldest til dét, det hele drejer sig om: Frihed og fællesskab."

lyder det fra Information.

DRTV - De vilde hjerter De Vilde Hjerter er en moderne roadmovie om 12 fynske drengerøve og deres sindssyge knallerttur til Polen - sidste tur på deres manddomsprøve. De Vilde Hjerter er en knallertbande bestående af en gruppe danske drenge i begyndelsen af tyverne. En eventyrly De vilde hjerter Information om filmen De vilde hjerter. 12 unge mænd fra Odense har dannet en knallertklub, som de kalder 'De Vilde Hjerter'. Men det er ikke bare en knallertklub. Det er et sted, hvor dre...

Hvorfor elsker vi romantiske komedier?

14 February, 2020 - 12:08

Hvorfor elsker vi romantiske komedier? (stream/optag) (6,9 IMDB). Mit hurtige svar: fordi det smukkeste, rigeste og fineste menneske i verden fortæller hovedpersonen at han/hun elsker dem. For evigt. Trods deres mange fejl.

Men her er det en feminist, der svarer. Så der bliver problematiseret i en times tid (men også dekonstrueret fint). Hvorefter vi hastigt kan blive enige om at romantiske komedier ikke har noget med køn, race eller seksualitet at gøre.

Så blander den kærlighedsfilm og romantiske komedier sammen.

Men med 265 filmklip fra mindernes dal, er det gangbar Valentinsdag-underholdning.

DRTV - Hvorfor elsker vi romantiske komedier? Britisk dokumentar fra 2019. (Romantic Comedy) De er fyldt med store følelser, klicheer og happy ends. Men er alligevel elsket af mange. Her kaster forfattere, skuespillere og filmmagere et kritisk blik på romantiske komedier. Og gennem klip fra over 160 Romantic Comedy (2019) - IMDb Directed by Elizabeth Sankey. With Jessica Barden, Cameron Cook, Anne T. Donahue, Simran Hans. Musician and writer Elizabeth Sankey investigates the past, present and future of romantic comedies, assisted by a chorus of critics, actors and filmmakers.